Volg mij

Volg mij
Klik op deze afbeelding om te zien waar ik ben! het wachtwoord is: vespadakar

dinsdag 25 september 2012

Ik denk dat heel Nederland inmiddels op de hoogte is van mijn avontuur over 3 weken. Na de limburger en het Limburg dagblad was SBS6 HvNL aan de beurt en voor de rest van NL staat er vandaag nog een artikel in de Telegraaf!  waarbij ik even moet zeggen dat we met 4 Nederlanders starten, Tom en Jelle van der Enden en Sybrand Oosterhof zijn mijn collega vespa-rijders.


Marc tuft 4500 km in rally naar Dakar

ZANDHAPPEN OP DE VESPA

• Limburger Marc Trines is klaar voor zijn grote avontuur: een tocht van drie weken op een scooter naar Dakar. „Ik krijg nu al kippenvel als ik het gewoon alleen maar zég.” FOTO: ARNAUD NILWIK
Marc Trines (34) uit Geleen houdt van afzien en van bizarre avonturen. De Limburger gaat namelijk op zijn Vespa-scooter een tocht maken van liefst 4500 kilometer naar het Afrikaanse Dakar. Een lange weg naar een te vervullen droom. Vol met mogelijke obstakels.
Ondernemer Trines had diep in zijn hart ooit willen deelnemen aan de bekende rally Parijs-Dakar, maar daar heeft hij om een voor hem duidelijke reden van afgezien. „De finish in Dakar is nou net de magie van die rally!! Nu de wedstrijd in Zuid-Amerika plaatsvindt, is de magie verloren gegaan. Jammer.”
Het alternatief komt daardoor als geroepen. Op 14 oktober staat hij samen met ongeveer 25 andere rijders, onder wie een tweetal uit Rotterdam, aan de start in Barcelona. Voor een ellenlange rit door Spanje, Marokko, Mauritanië en Senegal.
Drie weken zandhappen in de Sahara op zijn tweewieler, waarom? „Ik wil afzien”, legt Trines uit. „Ik wil denken: waarom ben ik hier ook alweer?” Hij heeft het onmisbare routeboek al ontelbare keren bestudeerd. Trines weet daarom dat hij aan een enorme klus gaat beginnen. „Er zijn dagen bij van zeshonderd kilometer en langer. Om vervolgens de dag erna voor tien uur ’s morgens alweer driehonderd kilometer te moeten rijden, waardoor we op tijd bij de grens aankomen.”
Helse tocht
Een helse tocht voor mens en machine gaat het worden, weet de avonturier. „Trainen kun je hier niet echt voor, behalve gewoon veel rijden natuurlijk. Technisch gezien is mijn Vespa echt top, want hij is gekeurd door het hoofd technische dienst van Piaggo in België. Volgens hem kan ik direct vertrekken!”
„We rijden in totaal met 22 Vespa’s, achttien 2CV’s en vier motoren richting Dakar onder begeleiding van een achttienkoppige organisatie, met aan het hoofd Gert Duson.” „Uiteraard probeer ik zoveel mogelijk contact met het thuisfront te hebben. Helaas is dat daar niet altijd mogelijk. Ik hou een reisverslag bij op www.opdevespanaardakar.nl. Mijn rally is geslaagd als ik gezond en wel in Dakar aankom. Hoe maakt niet uit, al moet ik drie andere rijders op sleeptouw nemen of zelf achterop bij iemand kruipen!”


1 opmerking:

  1. Marc al een beroemde Hollander verdorie man!!
    Ik ben ook al fan, nu de rest van Vlaanderen nog, whoehaa!

    BeantwoordenVerwijderen